Listing 1 - 10 of 13 | << page >> |
Sort by
|
Choose an application
Alimentation --- Clinical nutrition --- Dieettherapie --- Diet and disease --- Diet therapy --- Diet--Therapeutic use --- Dietotherapy --- Disorders of nutrition --- Diétothérapie --- Diététique curative --- Food--Therapeutic use --- MNT (Medical nutrition therapy ) --- Malades--Régimes alimentaires --- Maladies--Thérapeutique par l'alimentation --- Medical nutrition therapy --- Nutrithérapie --- Nutrition --- Nutrition [Clinical ] --- Nutrition disorders --- Nutrition therapy --- Nutrition--Troubles --- Sitothérapie --- Therapie [Dieet] --- Therapie [Dieto] --- Thérapeutique diététique --- Troubles de la nutrition --- Voeding --- Voeding--Stoornissen --- Voedingsstoornissen --- voeding --- PHL-Healthcare 12 --- voedingsleer --- voedingsvoorlichting
Choose an application
Choose an application
Food --- Nutrition --- Dietetics --- Study and teaching. --- PXL-Tech 2018 --- voedingstechnologie --- voedselanalyse --- voedingsleer
Choose an application
Het Handboek Voeding is een unieke samenwerking tussen docenten van verschillende Belgische universitaire instellingen en hogescholen. De materie wordt op een hybride manier aangereikt aan de lezer: deels op papier, deels digitaal. In dit papieren deel krijgt de lezer een uitgebreid overzicht van de basisconcepten en principes die relevant zijn voor humane voeding. In het digitale deel, terug te vinden op het online leerplatform Sofia, wordt dieper ingegaan op praktische toepassingen en op recente wetenschappelijke bevindingen. De combinatie van papier en digitaal leerplatform laat de auteurs toe om telkens in te spelen op nieuwe ontwikkelingen in het domein van voedingsleer. Het Handboek Voeding is modulair opgebouwd. De eerste module spitst zich toe op algemene aspecten van de voedingsleer die studenten moeten beheersen. Vervolgens wordt dieper ingegaan op de verschillende macronutriënten, water, alcohol en de verschillende micronutriënten. Dit boek besteedt ook aandacht aan stoffen in onze voeding waarvan de functie vaak nog niet of niet helemaal gekend is ? de zogenaamde bioactieve voedingstoffen ? en staat stil bij de rol van de microbiota in relatie tot het menselijke voedingspatroon. De verschillende modules bestaan telkens uit een combinatie van het boek en het digitale platform.
Physiology of nutrition. Metabolism --- voedingsleer --- Nutritionary hygiene. Diet --- stofwisseling --- Voedingsleer --- Voeding en gezondheid --- voeding --- metabolisme --- 628.4 --- gezondheid --- 613.21 --- Voeding --- Nutrition --- Handbooks, manuals, etc. --- PXL-Healthcare 2018 --- voedselleer --- voedingsstoffen --- Drank --- Gezondheid
Choose an application
Al 15 jaar is de actieve voedingsdriehoek het basiseducatiemodel voor gezonde voeding in Vlaanderen. De driehoek geeft weer hoeveel en wat je per dag best eet en hoeveel je moet bewegen om er gezondheidsvoordeel uit te halen. De actieve voedingsdriehoek stelt deze verhoudingen op een heldere manier visueel voor.De actieve voedingsdriehoek bestaat uit negen groepen: lichaamsbeweging, zeven essentiële voedingsgroepen en een restgroep. Evenwichtig eten betekent dagelijks kiezen uit de zeven essentiële groepen en in de juiste verhouding eten. Op die manier komt je lichaam aan voldoende voedingsstoffen en energie.In dit boek wordt van A tot Z uitgelegd waarom de driehoek geen vierkant is, hoe de praktische aanbevelingen zijn opgesteld en op welke wetenschappelijke basis de driehoek is opgebouwd.Je vindt er ook de praktische aanbevelingen per leeftijd, maaltijd, setting of doelgroep en tools om na te gaan hoe je persoonlijke driehoek eruit ziet. Deze en nog andere praktische toepassingen van de driehoek voor de professional zijn in dit boek gebundeld. Een handige gids voor docenten en studenten bachelor voedings- en dieetkunde, diëtisten, voedingsvoorlichters en preventiewerkers.
Voedingsleer. --- voedingsleer --- voeding --- voedingsvoorlichting --- Nutritionary hygiene. Diet --- lichaamsbeweging --- voedingshygiëne --- voedingsgewoonten --- Nutrition --- Handbooks, manuals, etc. --- Food --- Composition --- Metabolism --- Analysis --- Statistical methods --- 613.2 --- gezonde voeding --- voedingsdriehoek --- 628.4 --- Voeding --- Voedingsleer --- Gezonde voeding --- Gezondheidspromotie --- Voedingsdriehoek --- Bewegen --- 628 --- voedingsleer (gez) --- Voedingsleer. Dieet --- Voedingsleer; algemeen --- Voeding-Verzorging --- Voedingsmiddelen --- Gezondheid --- Actieve levensstijl --- Voedingsgewoonten --- Voedingshygiëne --- Verzorging-Voeding --- Voedingsmiddel --- Voedingsgewoonte --- Gedrag --- Drank
Choose an application
Alles over gezond eten en bewegen samengevat in één figuur? Het kan! De alom bekende actieve voedingsdriehoek is hét Vlaams model om evenwichtig te eten en voldoende te bewegen. In dit boek kom je te weten wat gezond eten volgens de actieve voedingsdriehoek precies inhoudt. Alvast een goed begin ... Maar om een goede keuze te maken uit het grote gamma aan voedingsmiddelen in de winkel is er meer nodig! Daarom zoomen we ook in op het voedingsetiket. Hierop is een schat aan informatie te vinden, die helaas vaak niet gelezen of begrepen wordt. Termen als E-nummers, zoetstoffen en omega-3 vetzuren klinken voor velen als Chinees in de oren. Wat betekent het allemaal, en hoe onderscheid je de sluwe verkooptrucs van de wettelijk verplichte informatie? Deze gids helpt je om in de jungle van merken en producten een gezonde en bewuste keuze te maken. Tot slot komt ook het samenstellen van evenwichtige maaltijden aan bod. Dit boek is een perfecte leidraad voor wie meer wil weten over gezonde voeding in het dagelijks leven.
voedingsleer --- Nutritionary hygiene. Diet --- voedingsgewoonten --- Nutrition --- Health aspects --- Handbooks, manuals, etc. --- Health --- Nutritional aspects --- Food habits --- voeding --- 628.4 --- voedingsdriehoek --- Voeding --- Gezonde voeding --- Voedingsdriehoek --- Voedingsleer --- 613.2 --- Eten --- Voedingsleer; algemeen --- PXL-Healthcare 2015 --- gezonde voeding --- Voedingsgewoonten --- Voedingsmiddelen --- Voeding-Verzorging --- Voedingsstoffen --- E-nummers --- Etikettering --- Dieetleer --- Gezondheid --- Voedingshygiëne --- Voedingsgewoonte --- Voedingsmiddel --- Verzorging-Voeding --- Voedingsstof --- E-nummer --- Etiket --- Dieet --- Gedrag --- Drank
Choose an application
Sociology of culture --- Nutritionary hygiene. Diet --- Public buildings --- History of civilization --- anno 1800-1999 --- Netherlands --- Belgium --- Nutrition --- Food habits --- Habitudes alimentaires --- History --- Histoire --- voedsel --- 906.3 --- België --- eetcultuur --- geschiedenis --- Nederland --- 392.8 --- 651.1 Vlaamse maatschappij en identiteit --- #A0306A --- 392.8 Culinaire gewoonten. Eetgewoonten. Drinkgewoonten. Vasten. Tafeletiquette. Maaltijden. Kannibalisme --- Culinaire gewoonten. Eetgewoonten. Drinkgewoonten. Vasten. Tafeletiquette. Maaltijden. Kannibalisme --- huiselijk en maatschappelijk leven - maaltijd en keuken
Choose an application
63763749
PXL-Healthcare 2014 --- borstvoeding --- evidence-based practice --- Breastfeeding --- Childbirth --- Delivery (Obstetrics) --- Mother and child --- 610 --- 615.7 --- arbeid --- bevalling --- keizersnede --- lactatiekunde --- vroedkunde --- Child and mother --- Mother-child relationship --- Mothers and children --- Parent and child --- Labor (Obstetrics) --- Obstetrics --- Birth --- Birthing --- Child birth --- Live birth --- Parturition --- Breast feeding --- Nursing (Breastfeeding) --- Suckling --- Infants --- Lactation --- Wet nurses --- Social aspects --- Vroedkunde --- Zwangerschap - Bevalling - Zuigelingenzorg --- Nutrition --- Lactatie --- Ouder-kindrelatie --- Borstvoeding --- Relatie ouder - kind
Choose an application
dieetleer --- vermageringsdieet --- vermageren --- Nutritionary hygiene. Diet --- Alimentation --- Amaigrissement --- Corps -- Poids -- Diminution --- Cures amaigrissantes --- Dieting --- Dieting for weight loss --- Diminution du poids corporel --- Diëten om af te vallen --- Diëten om gewicht te verliezen --- Gewichtsverlies --- Losing weight --- Loss of weight --- Nutrition --- Obesity -- Control --- Obesity -- Diet therapy --- Obesity Diet therapy --- Obésité -- Diétothérapie --- Perte de poids --- Perte de poids corporel --- Perte pondérale --- Reducing --- Reducing diets --- Régimes amaigrissants --- Régimes pour perdre du poids --- Slimming --- Surpoids -- Diétothérapie --- Voeding --- Weight control of obesity --- Weight loss --- Weight reducing --- Weight reduction --- Vermageringsdiëten --- dieten --- 628.8 --- dieet --- dieetvoeding --- Dieetleer --- PXL-Healthcare 2016 --- Vermageringsdiëten
Choose an application
Meer dan de helft van de Westerse mensen lijdt aan overgewicht. Nochtans was voedingsvoorlichting nog nooit zo goed georganiseerd als nu. Nog nooit werd er zoveel gejogd en gefitnesst. Blijkbaar is de moderne mens niet in staat om zijn lichaamsgewicht onder controle te houden. In dit boek wordt gezocht naar de oorzaak van dit fenomeen. Van onze verre voorouders, die geselecteerd werden in een energiearme omgeving, kregen we een automatisch energiebalansregulerend systeem overgeerfd. Bij hen leverde dat spontaan een normaal gewicht op. Dit systeem is blijkbaar niet voldoende aangepast aan onze moderne, energierijke maatschappij. Het wordt daarenboven verstoord door het beloningssysteem dat ons aanzet om te eten omwille van ons plezier in plaats van omwille van honger. De auteur bespreekt hoe dit energiebalansregulerend systeem en het beloningssysteem werken en stelt daarbij realistische remedies voor. Dit boek richt zich in eerste instantie naar de beoefenaars van beroepen die met de voedingsproblematiek te maken hebben: dietisten, huisartsen en specialisten inwendige geneeskunde, endocrinologen, maagchirurgen, biomedici, landbouwingenieurs, biologen en anderen, maar daarnaast ook naar de geïnteresseerde leek die zelf wil weten waarom zijn harde strijd tegen overgewicht zo moeilijk is en die door deze kennis die strijd met meer succes wil voeren.
Endocrinologie --- Endocrinology --- Obesitas --- 616.39 --- Academic collection --- #KVHB:Gezondheidspsychologie --- #KVHB:Obesitas --- obesitas --- 605.16 --- overgewicht --- voedingsgewoonten --- 628.4 --- 628.6 --- Bewegingsopvoeding; algemeen --- dieet (diëtetiek) --- obesitas (vermageringsdieet) --- voedingshygiëne (voedingsgewoonten) --- 616.39 Dietetic diseases. Diseases due to lack or excess of inorganic substances in diet. Vitamin deficiencies. Avitaminoses. Vitamin excesses. Hypervitaminoses --- Dietetic diseases. Diseases due to lack or excess of inorganic substances in diet. Vitamin deficiencies. Avitaminoses. Vitamin excesses. Hypervitaminoses --- stofwisselingsziekten, endocrinologie, diabetes, vetzucht --- Stofwisselingsziekten - Endocrinologie --- Voedingsleer; algemeen --- Physiology of nutrition. Metabolism --- dieet --- voedingsleer --- stofwisseling --- voedingspsychologie --- Obesity --- Treatment --- Prevention and control --- PHL-Healthcare 12 --- ouderengezondheidszorg --- ouderenzorg --- PXL-Healthcare 2015 --- zwaarlijvigheid
Listing 1 - 10 of 13 | << page >> |
Sort by
|